Mr. Markiser

Om oss

Vänskap till solskyddsinnovation

Sedan våren 1990 har barndomsvännerna Bengt-Erik Magnusson och Karl-Gösta Rundberg drivit MR Markiser med passion och skicklighet. Från en beskjuten start med egna husbehov har företaget vuxit till en lokal kraft inom solskydd. Trots förändringar i ledarskapet fortsätter MR Markiser att leverera kvalitet och innovation.

Hur allt började

På våren 1990 startade barndomsvännerna Bengt-Erik Magnusson och Karl-Gösta Rundberg firman MR Markiser (Magnusson-Rundberg Markiser).

Idén började ta form när Bengt-Erik själv behövde markiser till sitt hus. Vi köpte in ett parti från märket OPM och började montera med skruvmejsel och en Black and Decker nätansluten borrmaskin.

I början marknadsförde vi oss genom kompisar och vänner. Vi tackade sällan nej till en affär och skapade speciallösningar för att möta våra kunders behov. Verksamheten växte stadigt, både med persienner och markiser.

Efter att vi av misstag skadade taket på en Volvo med takräcke, insåg vi att det var dags för nästa steg för vår firma. Vi skaffade ett stort släp, långa stegar, skruvdragare och förbättrade våra verktyg.

Vidare in på 90 talet

När järnvägsundergången invigdes i Moheda 1993, var samhället fullt av aktivitet med många människor i rörelse. Vi satte ihop en monter med solskydd för att visa upp våra produkter. Plötsligt spred sig namnet MR Markiser långt utanför vårt vanliga närområde.

År 1990 kontaktade vi OPM, bröderna Strandberg (Christer, Bosse och Thomas), som var välkända inom branschen. De blev våra mentorer. År 1999 kom vi i kontakt med PERMAs system (numera känt som TURNILS) och har använt deras produkter sedan dess.

År 2003 frågade solskyddsgurun Pelle Lindqvist om vi kände till KD-Solskydd i Degefors. Vi tog direkt kontakt med dem och etablerade en relation med Patrik och Claes Strandberg. KD-solskydd är för närvarande en av de ledande tillverkarna inom solskydd i Sverige.

Att driva ett företag som MR Markiser samtidigt som man har ett heltidsjobb tar på krafterna, och 2012 kände Bengt-Erik att det var nog. Han beslutade sig för att lämna firman. Vad skulle hända nu med MR Markiser? Nu drivs företaget av familjen Rundberg.