På våren 1990 så startade barndomskamraterna Bengt-Erik Magnusson och Karl-Gösta Rundberg firman MR Markiser ( Magnusson-Rundberg Markiser )
Ideén till det hela började gro när Bengt-Erik själv skulle ha markiser till sitt hus. Vi köpte in ett parti av märket OPM och började montera med skruvmejsel och en Black and Decker nätansluten borrmaskin. I början marknadsförde vi oss via kompisar och vänner. Vi tackade sällan nej till en affär och gjorde specialsmiden för att lösa monteringarna åt våra kunder. Det ökade sakta men säkert med både persienner och markiser.
    

 

Efter att vi knäckt taket på en Volvo med takräcke så var det dags för nästa fas för vår firma. Vi införskaffade oss ett stort släp, långa stegar, skruvdragare och även bättre verktyg.
1993 när järnvägsundergången i Moheda invigdes var det stor aktivitet i samhället med mycket folk i rörelse. Vi byggde ihop en monter med solskydd för att visa upp våra produkter. Helt plötsligt spred sig namnet MR Markiser långt utanför vårt vanliga närområde.
År 1990  tog vi kontakt med OPM, bröderna Strandberg
(Christer, Bosse och Thomas), som var välkända i branchen. Dem blev våra mentorer.
År 1999 kom vi i kontakt med PERMAs system (numera kallat TURNILS) och använde oss av deras produkter ända tills idag.
    


   

År 2003 frågade solskyddsgurun Pelle Lindqvist om vi kände till KD-Solskydd i Degefors. vi tog direkt kontakt med de och etablerade en kontakt med Patrik och Claes Strandberg. KD-solskydd är just nu en av de största tillverkarna inom solskydd i Sverige.

Att driva ett företag som MR Markiser samtidigt som man har ett heltidsjobb tar på krafterna och 2012 kände Bengt-Erik att det var nog. Han beslöt sig för att dra sig ur firman. Vad skulle hända nu med MR Markiser?

Nu drivs företaget av familjen Rundberg

Vill du se ditt hus i nya Markiser?

Klicka här för att se ditt hus med nya markiser